ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κομισιόν: Στο στόχαστρο οι υπηρεσίες cloud των Amazon και Microsoft – Κίνδυνος χαρακτηρισμού ως gatekeepers
Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Κατά τη συνάντηση έγινε επισκόπηση της προόδου των έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και διαπιστώθηκε ότι η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αναμένεται να φτάσει το 100%. Σημειώθηκε, δε, ότι και στη νέα περίοδο 2021 – 2027 η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρωτοπόρων στην εκτέλεση προγραμμάτων.
Συζητήθηκαν, επίσης, επιμέρους πτυχές της εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων καθώς θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 με το οποίο δίνεται νέα πνοή ανάπτυξης στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την μετάβαση της χώρας μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.
Επιπρόσθετα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της πολιτικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και από τις δύο πλευρές θεωρήθηκε ως θεμελιώδους σημασίας για την στήριξη της ανάπτυξης και των επενδύσεων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου.
Διαβάστε επίσης
Παπαγεωργίου-ΣΑΠΕΚ: Η βενζίνη μπορεί να φτάσει τα 2 ευρώ το λίτρο προς το Πάσχα
Αλέξης Πατέλης: Εξηγεί στο TikTok ποιες είναι οι αλλαγές στην Golden Visa
e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Απριλίου 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Exxon Mobil: Εξετάζει την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Lukoil
- Ρωσικά ΜΜΕ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού
- Τουρκική προεδρία: Η προμήθεια φυσικού αερίου της Τουρκίας από τη Ρωσία συνεχίζεται αδιάλειπτα
- Κυψέλη: Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για γηροκομείο που έκλεισε από την Περιφέρεια – «Μας απειλούσαν για να δίνουμε ηρεμιστικά σε ηλικιωμένους»