ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης: Εξελέγη στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ – Η ΝΔ επιστρέφει στην αντιπροεδρία μετά από 20 χρόνια
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) υιοθέτησε ψήφισμα που παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου για το κράτος δικαίου στην Αλβανία, με αφορμή την καταδίκη σε φυλάκιση δύο ετών του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.
Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ο «Φρέντι Μπελέρη καταδικάστηκε μετά απο 10 μήνες στη φυλακή χωρίς το δικαστήριο να λάβει υπόψιν την ομολογία του βασικού μάρτυρα ότι δωροδοκήθηκε για να καταθέσει βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας».
«Αν αυτό δεν γεννά ζητήματα για το κράτος δικαίου, τότε τι; Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό».
Παράλληλα, καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου, να σεβαστεί την εθνική μειονότητα και να επιτρέψει στον Μπελέρη να ορκιστεί.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι
Πιερρακάκης σε αντιπολίτευση: Χρησιμοποιείτε το Σύνταγμα ως φύλλο συκής
Τζεντιλόνι: «Ντροπή» για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό την ώρα της επίσκεψης Μητσοτάκη-Ζελένσκι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη 55χρονος με πάνω από 2,8 κιλά κοκαΐνης
- Ισραήλ: Αποδέχεται πλήρως το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή βοήθειας στη Γάζα
- Συνάντηση Μητσοτάκη-Μελόνι: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και άμυνα, περιφερειακά ζητήματα και μεταναστευτικό στην ατζέντα
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί: Υπέρ της πρότασης Κυρανάκη για τα νυχτερινά δρομολόγια
