ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ομίλου Vodafone Margherita Della Valle.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σημαντικές επενδύσεις που δρομολογεί η εταιρεία στην Ελλάδα και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.
«Χαίρομαι πολύ που μας επισκέπτεστε. Με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω για τις επενδύσεις που πρόκειται να κάνετε στην Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές απ’ ό,τι έχω ενημερωθεί και από προηγούμενες συζητήσεις. Γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις στην ψηφιακή μας μετάβαση και ξέρουμε ότι υπάρχουν επίσης σημαντικά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης που κατευθύνονται σε έργα στα οποία συμμετέχετε.
Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε, και δεν μπορούμε να τα κάνουμε χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Χαίρομαι, λοιπόν, πολύ που σας γνωρίζω και προσβλέπω σε αυτά που θα κάνετε και στις επενδύσεις σας στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης.
«Είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνω ως Διευθύνουσα Σύμβουλος σε χώρα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουμε την έδρα μας, ή της Γερμανίας, που είναι η μεγαλύτερη αγορά μας.
Επέλεξα να έρθω στην Ελλάδα επειδή πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προοπτική για επενδύσεις στη χώρα, όπως τη βλέπουμε», σημείωσε από την πλευρά της η κα Della Valle.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της εταιρείας σε επίπεδο επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες θα ανέλθουν σε 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση όσον αφορά στο φάσμα συχνοτήτων για το δίκτυο 5G και σχετικά με τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone Ευρώπης Serpil Timuray και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης.
Διαβάστε επίσης:
Διεθνή ΜΜΕ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα: Δύναμη αλλαγής ο Μητσοτάκης
Νίκος Παπαθανάσης: Τέσσερις νέες δράσεις για επιχειρήσεις σε Δ. Μακεδονία και Πελοπόννησο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Προτρέπει τους μετόχους της Genco να ψηφίσουν τους έξι υποψηφίους της στη ΓΣ
- BBC: Πετρελαϊκοί κολοσσοί και τράπεζες – Όλες οι εταιρείες που βγάζουν δισεκατομμύρια από τον πόλεμο στο Ιράν
- Commerzbank: Ανεβάζει τον πήχη για τα κέρδη και εντείνει την άμυνα απέναντι στην UniCredit
- S&P 500: Η RBC ανεβάζει τον στόχο στις 7.900 μονάδες μετά από JPMorgan και Barclays – Ισχυρή άνοδος σχεδόν 8%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.