ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη αύριο και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) και την Τρίτη (30/1) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.
Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.
Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.
Πιο αναλυτικά:
Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
α) Από τις πρωινές ώρες αύριο, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.
β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/1) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Αντιθέτως, ένταση των χιονοπτώσεων προβλέπεται μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.
Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.
γ) Την Τρίτη (30/1) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
δ) Την Τετάρτη (31/1) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.
Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:
α) Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
β) Την Τετάρτη οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την δεύτερη διαταραχή (από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και την Τρίτη κυρίως στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ-Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι τουλάχιστον 11 ένοπλοι σκοτώθηκαν στη Χαν Γιούνις στη Γάζα
Ραντεβού τον Ιούλιο με τη Scope – Νέο ομόλογο και Moody’s οι επόμενοι σταθμοί
Δίκη Folli Follie: Νέα emails φωτιά καίνε το «δεξί χέρι» της οικογένειας Κουτσολιούτσου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη: Στον «Ευαγγελισμό» η σύζυγος του πρωθυπουργού
- Τσίπρας: «Ζυγώνει η ώρα ανάληψης ευθυνών» – Μήνυμα πολιτικής επανεκκίνησης και αιχμές… προς όλους
- Σε πελάγη ευτυχίας ο Γιάννης Στουρνάρας – H κόρη του Νεφέλη γέννησε τον δεύτερο γιο της
- Πολιτική θύελλα για την παραίτηση Λαζαρίδη – Καταγγελίες για κυβερνητική κάλυψη και αιχμές για καταλυτική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.