Οι παραδόσεις περισσότερων από 178.000 πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημαίνουν μια αύξηση 51% σε σύγκριση με το 2022.
Το 2023, η Audi αύξησε τις παραδόσεις της σε όλες τις περιοχές του κόσμου και παρουσίασε μεγαλύτερη ανάπτυξη από το σύνολο της αγοράς. Ειδικά η σημαντική αύξηση της ζήτησης για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα επιβεβαιώνει τη συνεπή στρατηγική ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Συγκεκριμένα το 2023, η Audi παρέδωσε περισσότερα από 178.000 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αύξηση κατά 51%).
Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση για το Audi Q4 e-tron (+112%), ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει και το 2024 να προωθεί με έμφαση αυτόν τον μετασχηματισμό. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Audi Q6 e-tron που θα γίνει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους θα συνοδεύεται και από το ντεμπούτο της νέας, ειδικής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμας Premium Platform Electric (PPE).

Εκτός από τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητά της και τα Audi Q5 (332.000 μονάδες), Audi A6 (267.000 μονάδες) και Audi A4 (237.000 μονάδες) ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή. Στην Ευρώπη παραδόθηκαν περίπου 748.000 αυτοκίνητα (+20%) παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς. Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση (+30%), με το Audi Q4 e-tron να πρωτοστατεί (+68%). Σημαντικό είναι πως η Audi Sport παρέδωσε παγκοσμίως περίπου 48.000 αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, σημειώνοντας αύξηση πέντε τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Το 2023 αποδείχθηκε εξαιρετική χρονιά για τη Audi και στην Ελλάδα, καθώς είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 30% και να ξεπερνούν το αριθμό ορόσημο για premium μάρκα των 4.000 μονάδων. Η μεγάλη αυτή αύξηση των πωλήσεων αλλά και του μεριδίου αγοράς της Audi πιστώνεται στην ιδιαίτερα μεγάλη δημοτικότητα τόσο του Audi Q2 όσο και του Audi A3. Το Audi Q2 σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του σε σχέση με το 2022, ενώ το Audi Q3 ξεπέρασε κατά πολύ τις 1.000 μονάδες επιτυγχάνοντας ένα μερίδιο αγοράς που φτάνει σχεδόν το 10% και το τοποθετεί ιδιαίτερα ψηλά στην κατηγορία του.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκε 25χρονος για τον ξυλοδαρμό 17χρονου στο φάσμα του αυτισμού
- Ryanair: Επισήμως “λουκέτο” στη βάση 3 αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη για τον χειμώνα του 2026
- Ταγιάνι προς Ρούμπιο: Σημαντική η αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη
- Citi για ΔΕΗ: Νέα τιμή στόχος στα €22,60 – Περιθώρια ανόδου ακόμη και στο δυσμενές σενάριο
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Όλη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
Όταν αγοράζουν οι guru, η διαστημική Βιοχάλκο, τι λένε οι πονηροί για ΔΕΗ-Metlen-Coca Cola, το «παλτό» του Τόλη, οι αγορές της Ελίζας Προκοπίου, η γκάφα του Καζίνου, οι 3 πιθανές Κυριακές για εκλογές, και όλη η αλήθεια για τον Greg και τη ΝΔ
Ζλάτκο Ζάχοβιτς: Από τα 5 δισ. δραχμές του Κόκκαλη και τις εκρήξεις στον Ολυμπιακό, στην επιστροφή μέσω UEFA από τον Τσέφεριν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.