ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για την τροπολογία για τους μετανάστες που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στον ANT1.
«Αυτοί που έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια στην Ελλάδα και έχουν εργασία, μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής. Είναι εφάπαξ ρύθμιση, για όσους μέχρι τον Νοέμβριο ήταν 3 χρόνια εδώ», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι «τα 7 χρόνια για την αίτηση της άδειας παραμονής δεν αλλάζουν».
«Πρέπει να έχουν κάποια στοιχεία, είτε διαβατήριο, κάποια αίτηση, κάποιο έμβασμα, αίτηση ασύλου που να φαίνεται πως ήρθαν στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια και να εργάζονται τώρα», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.
«Η τροπολογία αφορά περίπου 30.000 ανθρώπους που ζουν σε κάποια γκρίζα ζώνη. Έχει μπει τάξη, δεν υπάρχουν Μόριες, έχουμε όμως κάποιους ανθρώπους που αντί να βρίσκονται κάπου, βρίσκονται στο δρόμο», συμπλήρωσε.
Τσιόδρας: Ο κ. Σαμαράς έχει τη δική του άποψη
Για τη διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «ο πρώην πρωθυπουργός έχει τη δική του άποψη και ο υπουργός Εργασίας τού απάντησε με όλα τα επιχειρήματα».
Μιλώντας για τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια πολιτική ανοικτών συνόρων. Εδώ μας κατηγορούν κάποιοι στην Ευρώπη πως ακολουθούμε πολύ σκληρή πολιτική. Έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές. Έχουν ανασάνει τα νησιά.
Δεν μπορεί κάποιος να πει πως η ΝΔ και ο Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι
Στην κυβέρνηση οι αρμοδιότητες για τις αναπλάσεις στην Αθήνα – Οξύτατες αντιδράσεις
Σκέρτσος: Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εμπέδωση νομιμότητας παντού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διπλό φονικό στο Αίγιο: Δεν βρέθηκε αίμα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού, ούτε DNA και αποτύπωμα
- Δήμος Πειραιάς: Τίμησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη
- Προς αύξηση κεφαλαίου η ElvalHalcor με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με αντάρτικο 3 βουλευτών της ΝΔ πέτυχε για τρίτη φορά αναβολή για την άρση ασυλίας της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.