ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) οργανώνει ημερίδα για την «Ηλεκτροδότηση Πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά – Προοπτικές και Προκλήσεις», την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 09:30 έως 14:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε., Ακτή Μιαούλη 10, 18535, Πειραιάς.
Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Πειραιά και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55».
Σχετικά αναφέρεται πως η ΟΛΠ Α.Ε., μέσω δυο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων CIPORT και EALING, έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό σχετικών δράσεων, έχοντας ολοκληρώσει το σύνολο των τεχνικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην κρουαζιέρα, ενώ δρομολογεί την κατασκευή των εν λόγω έργων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικού πλαισίου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα και συμβατότητα των πράσινων αυτών τεχνολογιών.
Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση πρωτοβουλιών ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων στους λιμένες και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διαμορφωθούν βιώσιμα λειτουργικά, ρυθμιστικά/κανονιστικά και χρηματοοικονομικά μοντέλα.
Διαβάστε επίσης:
Αυξήθηκε η ναυπηγική παραγωγή στην Κίνα
Ιωάννης Παππάς: Το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Hermès Breithorn: O νέος, ήσυχος επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας των 186 δισ.
- To βραβείο Deal of the Year στην εταιρεία ΤΕΝ – Τι σηματοδοτεί η εμφάνιση του Παναγιώτη Τσάκου jr
- Όσα έγιναν στην ενημέρωση του Κ. Τσιάρα στους βουλευτές – Η επόμενη ημέρα για το αγροτικό και τα ανοικτά μέτωπα – Σήμερα ο Φραπές στην εξεταστική
- Ποιος είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης