ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 14 Νοεμβρίου 2023, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, υιοθετήθηκε ομόφωνα με 103 συγκηδεμονεύσεις, από την Γ΄επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, απόφαση που αφορά στην «Ασφάλεια των δημοσιογράφων και το ζήτημα της ατιμωρησίας».
Το κείμενο της απόφασης αναδεικνύει τη σημασία του ρόλου των γυναικών δημοσιογράφων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην ενίσχυση της ελευθερίας του τύπου και της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Επισημαίνεται δε, πως περιλαμβάνει αναφορές σε σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως η έμφυλη και σεξουαλική βία στο πλαίσιο ενόπλων συγκρούσεων, οι στρατηγικές νομικές αγωγές ενάντια στη δημόσια συμμετοχή τους (strategic lawsuits against public participation-SLAPPs), οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι που απορρέουν από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν κατά την κάλυψη διαδηλώσεων.
Διαβάστε επίσης:
Ντιλάν Γεσιλγκιόζ: Από τουρκάλα πρόσφυγας στην Κω… στην πρωθυπουργία της Ολλανδίας
Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – Στο -0,09% ο Stoxx
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άννα Ευθυμίου: Η Κυβέρνηση με πράξεις αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους
- Το Ιράν παρουσίασε, μέσω Πακιστάν, την τελευταία πρότασή του στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
- Εύοσμος: Χειρουργήθηκε ο 5χρονος που ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο σε νηπιαγωγείο
- Exxon Mobil – Chevron: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τους το α’ τρίμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.