• Top Stories

    Πρόστιμο σε Τράπεζα που κατά λάθος έστειλε ενημερωτικά χαρτοφυλακίου σε πρώην σύζυγο πελάτη της

    Τράπερ


    Ακριβά καλείται να πληρώσει μία Τράπεζα το λάθος της να στείλει ενημερωτικά έγγραφα για τα αμοιβαία κεφάλαια ενός πελάτη της στη διεύθυνση της πρώην συζύγου του. Εκείνη χρησιμοποίησε τα σημειώματα στη δίκη για να κερδίσει μια καλή διατροφή και τώρα η Τράπεζα πρέπει να αποζημιώσει τον πελάτη της με 5.000 ευρώ για τη ζημιά που του προκάλεσε με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του.

    Το πρόστιμο είχε επιβάλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και επικυρώθηκε από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Η Τράπεζα ταχυδρομούσε τα ενημερωτικά σημειώματα σε άλλη διεύθυνση από αυτή που είχε δηλώσει ο πελάτης της. Για κακή τύχη και των δύο, η διεύθυνση αυτή ήταν της ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε η πρώην σύζυγός του, η οποία πλέον απέκτησε άσο στο μανίκι για τα περιουσιακά του στοιχεία ενόψει της δίκης για τη διατροφή των ανήλικων παιδιών τους.

    Η Αρχή επέβαλε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι η Τράπεζα δεν ήλεγξε ως όφειλε την διεύθυνση του πελάτης της, παρέλειψε να λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ορθή υλοποίηση των υποχρεώσεων της ως υπεύθυνης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και δεν παρείχε τις κατάλληλες οδηγίες στο προσωπικό της για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από κάθε αθέμιτη επεξεργασία. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διαβιβαστούν παράνομα προσωπικά δεδομένα του πελάτη της σε τρίτο πρόσωπο, δηλαδή την πρώην σύζυγο του.

    Η Τράπεζα προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας ακύρωση του προστίμου αλλά οι ισχυρισμοί της απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόεδρος ΔΣΑ προς υφ. Εργασίας: «Παράνομος ο υπολογισμός του ΕΦΚΑ βάσει των εισοδημάτων του 2015»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινικές διώξεις για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Alpha Grissin: Τι διευκρινίζει για την αίτηση πτώχευσης



    ΣΧΟΛΙΑ