ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνολικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία 1219 προσελεύσεις στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας , εκ των οποίων 28 με λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 97 με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι 44 είχαν θετικό τεστ για κορονοϊό. Έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 8 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 17 λόγων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές, ανέφερε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης.
Επίσης, δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης . Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ενώ βρίσκονται υπό διερεύνηση άλλα 17.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού έναντι του τετάνου και την ηπατίτιδας Α, στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1542 εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και 131 εμβολιασμοί σε παιδιά ειδικών πληθυσμών έναντι της ηπατίτιδας Α.
Δεν διαγνώστηκαν νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 9.000 κουνούπια σε 90 δειγματοληπτικούς σταθμούς.
Δεδομένης της κυκλοφορίας του ιού στην περιοχή συνιστάται στον πληθυσμό να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα δίκτυα υδροδότησης και το τελευταίο 24ωρο έγιναν 1144 λείψεις δειγμάτων.
Όπου υπάρχουν ακτές κολύμβησης με ορατή ρύπανση να αποφεύγεται η κολύμβηση, ανέφερε ο κ. Σερέτης.
Διαβάστε επίσης:
Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο
Αυγενάκης: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η προκαταβολή των αποζημιώσεων για το ζωικό κεφάλαιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Atradius Hellas: Ξεπέρασαν τα 18 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για επισφαλείς συναλλαγές
- S&P Global: Βελτίωση των συνθηκών του τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
- Σαρακοστή: Εκτοξεύονται έως 15% οι τιμές των θαλασσινών στα σούπερ μάρκετ – Στα ύψη τα θράψαλα
- Γιώργος Αλεξανδράτος: Το Propeller Club διασυνδέει την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα με τις ΗΠΑ – Τι είπε για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.