ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μικρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των Κεντρικών Τραπεζών.
Οι αγορές αναμένουν πως FED και ΕΚΤ θα προχωρήσουν σε περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής τους, με νέες αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης.
Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε μόλις 1,50 δολ. ή σχεδόν 0,1% και έκλεισε στα 1.963,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου.
Οι αναλυτές περιμένουν η αγορά να περάσει σε έλλειμμα το δεύτερο μισό του έτους λόγω των περικοπών στην παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε πως θα θα υιοθετήσει και νέα μέτρα για να ενισχύσει την οικονομία της.
Σε αυτό το κλίμα, το WTI Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 89 σεντς ή +1,1% και έκλεισε στα 79,63 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Διαβάστε επίσης
Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος για έκτη ημέρα ο Stoxx 600
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Ανάκαμψη για S&P 500 μετά την κατρακύλα – Κέρδη 1,11% για τον Nasdaq
- Τραμπ για Ζελένσκι: Νομίζω ήρθε η ώρα να διαπραγματευτεί κάποιος άλλος εκ μέρους της Ουκρανίας
- Nscale: Σε διαπραγματεύσεις με την Anthropic για νέα συμφωνία 45 δισ. δολαρίων
- Πετρέλαιο: Απώλειες με το Brent να βρίσκεται κοντά σε υψηλό πενταμήνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.