ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δε σχεδιάζει να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στο περιεχόμενο του μηνύματος που θα αποσταλεί στους επενδυτές τον Απρίλιο και αφορά τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθηθεί.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι επενδυτές αντέδρασαν υπερβολικά εξαιτίας των μικρών αλλαγών που έγιναν στην ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ της 9ης Μαρτίου και οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση του κόστους δανεισμού των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι πηγές που πρόσκεινται στο διοικητικό συμβούλιο, οι κεντρικοί τραπεζίτες επιθυμούν τη διαβεβαίωση τους επενδυτές πως η χαλαρή νομισματική πολιτική δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος.
Αν και το τρέχον επίπεδο των αποδόσεων παραμένει αποδεκτό, μια περαιτέρω άνοδος θα ήταν προβληματική, ειδικά σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση, η ΕΚΤ αναγνώρισε μια μικρή βελτίωση της οικονομίας, διαγράφοντας από την ανακοίνωση την αναφορά πως είναι έτοιμη να δράσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.
«Θέλαμε να διαμηνύσουμε πως έχουν μειωθεί τα ρίσκα, αλλά η αγορά κατάλαβε πως κάναμε ένα βήμα προς την έξοδο» δήλωσε μια από τις πηγές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 200 εκατ. ευρώ για τον «ναό» του Μαραντόνα!
- Πώς στρατολογήθηκε ο κατάσκοπος, η αφαίρεση της ιθαγένειας και ο νόμος Δένδια, το ηθικό και το νόμιμο, ο Τασούλας και τα Αρχαία Ελληνικά
- Θ. Κοτσιαρός (ΠΕΦ): Η Ακαδημία Φαρμάκου φέρνει νέο μοντέλο σύνδεσης, εκπαίδευσης και παραγωγής
- Απόφαση ΑΠ: Δεν γνωμοδότησε για αναδρομικότητα – Μπαράζ νομικών διεκδικήσεων από δανειολήπτες – Επανέρχεται ο φόβος του ηθικού κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.