ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άλμα κατά 68% σημείωσαν οι αιτήσεις πτώχευσης στις ΗΠΑ το α’ εξάμηνο του 2023, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ανακοίνωσε ο πάροχος στοιχείων πτώχευσης στις ΗΠΑ, Epiq Bankruptcy.
Συνολικά, 2.973 αιτήσεις πτώχευσης κατατέθηκαν το α’ εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με την Epiq, σε σύγκριση με 1.766 την ίδια περίοδο πέρυσι.
Εταιρείες όπως η SVB, η Envision, η Bed Bath & Beyond, η Party City και η Lordstown Motors, επηρεάστηκαν αρνητικά από τα υψηλά επιτόκια και τον επίμονο πληθωρισμό.
«Η αύξηση των αιτήσεων πτώχευσης αντικατοπτρίζει ότι περισσότερες οικογένειες και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξημένο χρέος λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους δανεισμού» δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πτώχευσης, Έιμι Κουάκενμπος.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed ανέβασε τα επιτόκια στο 5%-5,25% μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις, καθιστώντας τον δανεισμό πιο ακριβό για εταιρείες και ιδιώτες, ενώ η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά βλέπει άλλες δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2023.
Διαβάστε επίσης;
Ηρακλής: Συνεργασία με το μελετητικό γραφείο Συμβολή για το «the SPOT»
SOFTONE: Αύξηση 40,7% στα έσοδα – Στα €12,8 εκατ. τα EBITDA
Stellantis: Στα σκαριά «πράσινη πανεπιστημιούπολη» στο Mirafiori της Ιταλίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ραλλού Παναγιώτου: «Hard Shoulder» — Όταν τα σώματα γίνονται τοπία και τα αντικείμενα μιλούν
- Simon de Pury στο mononews: «Οι δημοπρασίες είναι σαν το… ποδόσφαιρο», λέει ο «Mick Jagger των δημοπρασιών»
- Σε αναμμένα κάρβουνα οι βουλευτές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η δικογραφία στη Βουλή
- Χρηματιστήριο: Mε ποιες μετοχές κοιτάζει τις 2.000 μονάδες
