H κινεζική κεντρική τράπεζα συνέχισε χθες, Δευτέρα, την τακτική της διοχέτευσης οικονομικής ρευστότητας στο διατραπεζικό σύστημα μέσω διαδικασιών λειτουργίας της ανοιχτής τραπεζικής αγοράς.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι διέθεσε 25 δισεκατομμύρια γιουάν (3,30 δισεκατομμύρια ευρώ) μέσω της διαδικασίας reverse repos, με περίοδο ωρίμανσης επτά ημερών και με επιτόκιο 2%.
Η κίνηση αυτή έχει στόχο τη διατήρηση της οικονομικής ρευστότητας σε σταθερά επίπεδα στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.
Η διαδικασία των reverse repos είναι μία πρακτική κατά την οποία, η κεντρική τράπεζα αγοράζει χρεόγραφα από τις εμπορικές τράπεζες μέσω της υποβολής προσφορών, με τη συμφωνία να τα μεταπωλήσει πίσω στις τράπεζες στο άμεσο μέλλον.
Διαβάστε επίσης:
Κίνα: Η Λαϊκή Τράπεζα εξακολουθεί να ενισχύει την οικονομική ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος
Motor Oil: Στα 3,3 δισ. ευρώ ο τζίρος το πρώτο τρίμηνο – Στα 237,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
──────────────────
Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr
Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου
Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΑΑ: Ισχυρό αποτύπωμα σε βάθος 25ετίας – Στο +8,1% η επιβατική κίνηση το α΄ τρίμηνο του 2026
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.