ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία-Κίνα: Κοινή ναυτική άσκηση για την καταστροφή «εχθρικού υποβρυχίου», σε απάντηση της κίνησης Τραμπ
Στις σχέσεις μεταξύ Τουρκία– ΗΠΑ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και δεξί χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν.
“Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές που συνάπτουμε σχέσεις. Είναι σημαντικός παράγοντας, όμως εμείς τον κόσμο δεν τον βλέπουμε από την προοπτική των ΗΠΑ. Τη χώρα μας δεν τη διαβάζουμε μέσω της Ουάσιγκτον. Δεν επιχειρούμε να καταλάβουμε τη χώρα μας μέσω των εκεί αναλυτών.
Εμείς ως προοπτική μας έχουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα με την Ε.Ε τις χώρες του ΝΑΤΟ της χώρες του Ισλάμ” τόνισε ο Καλίν και πρόσθεσε: “Αν κάνουν τα βήματα που ζητάμε θα προχωρήσουμε με τη Σουηδία, αν όμως δεν κάνουν κάτι τότε το θέμα αυτό θα το βάλουμε σε αναμονή”.
Όσον αφοράν τα F-16, ο Καλίν δήλωσε: “Εμείς φυσικά επιθυμούμε να προχωρήσει το πρόγραμμα των F-16. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας της Αεροπορίας μας. Αν όμως δεν προχωρήσει δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Δεν έχουμε σκοπό να συγκρουστούμε. Όμως δεν θα επιτρέψουμε να μας κρατάνε ομήρους. Θα εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές.
Οι δυνάμεις που πίεζαν την Τουρκία επειδή δεν είχε εναλλακτικές πρέπει να δουν τη νέα πραγματικότητα της Τουρκίας. Αν μπλοκάρετε την Τουρκία με ένα μπετόν μπροστά της, τότε η Τουρκία θα βρει έναν άλλον δρόμο θα παρακάμψει και θα συνεχίσει την πορεία της”.
Διαβάστε επίσης:
Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τριών εταιρειών στο ΧΑ
Λούλα: Υπέρ της ένταξης της Βενεζουέλας στους BRICS
Υψηλή τηλεθέαση στο GP του Μονακό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Generali: Κέρδη 2,2 δισ. ευρώ στο εξάμηνο – Στα 50,5 δισ. τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα
- ΙΣΑ: Ζητά από τον υπουργό Οικονομικών ρύθμιση υπολειπόμενων απαιτήσεων μικρής αξίας από factoring για δανειολήπτες
- Ηλεία: Γυναίκα συνελήφθη για τρεις πυρκαγιές
- United Maritime (Σταμάτης Τσαντάνης): Kερδοφορία και διανομή μερίσματος 0,03 δολαρίων ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2025
