ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτό το μηνιαίο βαρόμετρο, μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τον πρόεδρο της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Η δημοτικότητα του Μακρόν είχε πέσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε σύγκριση όμως με τον Απρίλιο του 2022, όταν επανεξελέγη στην προεδρία, η δημοτικότητά του εμφανίζεται μειωμένη κατά 15 μονάδες.
Από το 72% που εκφράζει δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο», ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 14-21 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.955 ατόμων. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 1-2,3%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Metron Analysis: Προβάδισμα 5,6% στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louis Vuitton και το στοίχημα της πολυτελούς ομορφιάς: Μπορεί ένα κραγιόν των 160 δολαρίων να αλλάξει τους κανόνες της αγοράς;
- ΕΤΑΔ: Ποιοι μεγάλοι παίκτες συνεχίζουν στη «μάχη» για την Ακτή Βουλιαγμένης
- Διορθώσεις στη Wall Street λίγο πριν την ομιλία του Πάουελ – Τι περιμένουν οι επενδυτές
- Cosmote Telekom: Ιστορική συμφωνία για το ΟΑΚΑ – Τι σηματοδοτεί
