ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε αρνητικό έδαφος συνέχισαν να κινούνται οι τιμές του χρυσού και τη Δευτέρα, ακολουθώντας τις βαριές απώλειες της Παρασκευής οι οποίος οδήγησαν το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου στο σπάσιμο του σερί των εβδομαδιαίων κερδών.
Ο χρυσός έχει αποδυναμωθεί την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed του St Luis πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, επειδή ο πληθωρισμός είναι «ακόμα πολύ υψηλός».
Τη Δευτέρα το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 12,70 δολάρια, ή -0,6%, στα 2.003,10 δολάρια η ουγγιά. Μέσα στην ημέρα, είχε φτάσει έως τα 1.993,30 δολαρία.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου έχασε 41,5 σεντς, ή -1,6%, για να διαμορφωθεί στα 25,045 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 67,20 δολάρια ή +4,4% στα 1.563,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 6,90 δολ. ή +0,7%, στα 1.060,90 δολ. η ουγγιά.
Ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε 4 σεντς, ή 1%, στα 4,0665 δολάρια η λίβρα. Οι τιμές του βιομηχανικού μετάλλου σημείωσαν εβδομαδιαία άνοδο 2,3% το περασμένο πενθήμερο.
Διαβάστε επίσης
Ευρωγορές: Τέλος στο πενθήμερο ανοδικό σερί – Αμετάβλητος ο Stoxx 600
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζαπορίζια: Ο πυρηνικός σταθμός θα μπορούσε να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει
- Γερμανία: Εναπόκειται στη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Πούτιν: Τροποποιεί τη νομοθεσία για να αγνοεί η Ρωσία τις αποφάσεις διεθνών ποινικών δικαστηρίων
- TREK Development: Πώληση 375.000 μετοχών από τον Κωνσταντίνο Παπαπολύζο και την Μελίνα Λαζαροπούλου