ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε σήμερα για ακόμη μια φορά τη σύλληψη του αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκερσκόβιτς στη Ρωσία, ως υπόπτου για «κατασκοπεία», χαρακτηρίζοντάς την «εντελώς παράνομη».
«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι εντελώς παράνομο αυτό που συμβαίνει», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του για τη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς χθες Δευτέρα να επικοινωνήσει με την οικογένεια του φυλακισμένου δημοσιογράφου και ότι θα προσπαθούσε εκ νέου στη διάρκεια της πτήσης του με προορισμό το Μπέλφαστ, όπου θα τιμήσει την 25η επέτειο από την ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, με την οποία μπήκε τέλος στην πολυετή αιματοχυσία στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο δημοσιογράφος της WSJ συνελήφθη την 29η Μαρτίου στο Γεκατερίνμπουργκ από άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας. Θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 29 Μαΐου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εφόσον κριθεί ένοχος για κατασκοπεία.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε επισήμως χθες Δευτέρα «παράνομη» την κράτηση του Έβαν Γκερσκόβιτς, αναθέτοντας έτσι τον φάκελο της υπόθεσης στον ειδικό απεσταλμένο για περιπτώσεις ομηρίας Ρόστερ Κάρστενς. Η εξέλιξη αυτή «αλλάζει τη δυναμική», υποστήριξε ο πρόεδρος Μπάιντεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Βρετανία: Τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες σε κοιμητήριο, πριν από την επίσκεψη του Μπάιντεν
Washington Post: Οι ΗΠΑ αμφιβάλουν για την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για τράπεζες: Γιατί Τράπεζα Πειραιώς, Κύπρου και Alpha Bank είναι στο προσκήνιο
- Ηράκλειο: Θανάσιμος τραυματισμός για άνδρα από ανατροπή τακτέρ
- Γάζα: Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων
- Τουρκικές πηγές: Αυτή τη στιγμή η βουλή της Λιβύης ούτε εγκρίνει ούτε απορρίπτει το τουρκολιβικό μνημόνιο
