ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακάλυψε τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες σε ένα κοιμητήριο στο Κρέγκαν, κοντά στο Ντέρι, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη χώρα.
«Η ανακάλυψη αυτών των συσκευών συνιστά μια ακόμη δυσοίωνη και ανησυχητική εξέλιξη», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας Μπόμπι Σίνγκλετον.
Ο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα αφιχθεί στο Μπέλφαστ αργά απόψε, σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, με την οποία μπήκε τέλος στην αιματοχυσία στην περιοχή.
Η αστυνομία ανέφερε ότι η επιχείρηση στο κοιμητήριο έχει ολοκληρωθεί και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από τον χώρο αυτόν.
«Οι συνάδελφοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα αναλάβουν τώρα την έρευνα», διευκρίνισε ο Σίνγκλετον.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Περισσότεροι από 700 άμαχοι εκτελέσθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη
- Πάτρα: Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων, προγραμματίζονται συλλαλητήρια από εργατικά κέντρα
- EΚΤ: Σταθερότητα στα επιτόκια όλο το 2026 – Πως θα ωφεληθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Ευρώπη: Αντέχει η οικονομία και οι εξαγωγές στους δασμούς των ΗΠΑ – Θετική η εικόνα της ελλάδα