ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι τραπεζικοί κανονισμοί και οι εποπτικοί κανόνες θα πρέπει να επανεξεταστούν μετά την κατάρρευση των τραπεζών Silicon Valley Bank και Signature Bank, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που γνωρίζει σήμερα το τραπεζικό σύστημα.
Σε ομιλία της σε εκδήλωση της National Business Economics Association, η Γέλεν ζήτησε επίσης ισχυρότερο εποπτικό πλαίσιο για τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο εκτός του τραπεζικού κλάδου και τη ρύθμιση του σκιώδους τραπεζικού τομέα.
“Είναι σημαντικό να επανεξετάσουμε εάν τα υφιστάμενα εποπτικά και ρυθμιστικά πλαίσια είναι επαρκή για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τράπεζες. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους, αν είναι απαραίτητο”, ανέφερε.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ElvalHalcor: Απέκτησε νέες μετοχές αξίας 610.941,75 ευρώ
- Παλαιά Λεωφόρος Ποσειδώνος: Σήμερα παραδίδεται η νέα γέφυρα – Τέλος στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αγορά 6.000 ιδίων μετοχών έναντι 63.640 ευρώ
- Ασιατικές αγορές: Ράλι σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα με ώθηση από τη Wall Street
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.