ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H χρήση του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) από τις ελληνικές τράπεζες μειώθηκε κατά 900 εκατ. ευρώ – ή αλλιώς σε ποσοστό της τάξεως του 2% – στα τέλη του Ιανουαρίου, όπως ισχυρίζεται σε δημοσίευμά του το Reuters, βασιζόμενο σε επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, στα τέλη του Ιανουαρίου υποχώρησε στα 42,8 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες, έναντι των 43,7 δισ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016.
Σημειώνεται ότι η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την χρηματοδότηση του ELA βρίσκεται σε καθοδική τροχιά από τον περυσινό Ιούνιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Καραμούζης: Επέστρεψε η αβεβαιότητα λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: “Παγώνουν” οι οφειλές μέχρι 500 ευρώ. Ποιοι εξαιρούνται
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Τσίπρας: Απολύτως εφικτό να έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΔΜΗΕ: Ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας αξιοποιώντας τεχνολογία της IBM
- Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα – Γιατί τα fuel pass δεν λύνουν το πρόβλημα της ακρίβειας
- IDF: Μαχητικό F-35 κατέρριψε για πρώτη φορά στην Ιστορία ιρανικό αεροσκάφος πάνω από την Τεχεράνη
- Βουλή Live – Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.