ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας απέλυσε τη διευθύνουσα σύμβουλο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας TAP με αφορμή το σκάνδαλο της παράτυπης αποζημίωσης απόλυσης, ύψους 500.000 ευρώ, που δόθηκε σε ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε απόψε ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Μεντίνα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός είπε ότι η CEO Κριστίν Ουρμιέρ-Βιντενέρ, που είναι Γαλλίδα, και ο πρόεδρος Μανουέλ Μπέζα, απολύθηκαν δικαιολογημένα αφού η γενική οικονομική επιθεώρηση διαπίστωσε ότι η καταβολή της αποζημίωσης στην Αλεξάντρα Ρέις ήταν παράνομη. Αυτό σημαίνει ότι η Ρέις, που είναι πρώην κυβερνητικό στέλεχος, πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα.
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TAP θα αναλάβει ο Λουίς Ροντρίγκες, που σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της SATA, της τοπικής αεροπορικής εταιρείας των Αζορών.
«Το συμβάν αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη των Πορτογάλων στην TAP και είναι σημαντικό, πάνω απ’ όλα, να ανακτήσουμε τον δεσμό εμπιστοσύνης ανάμεσα στη χώρα και την εταιρεία», είπε ο Μεντίνα, ο οποίος είχε επίσης δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για την καταβολή της αποζημίωσης εκ μέρους της TAP, η οποία έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα διάσωσης με χρήματα των φορολογουμένων.
Τον Δεκέμβριο η Ρέις, που είχε μόλις αναλάβει υφυπουργός Οικονομικών, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση αυτή. Λόγω του σκανδάλου, παραιτήθηκε επίσης ο υπουργός Υποδομών Πέντρο Νούνιο Σάντος.
Η TAP διασώθηκε πέρσι με βάση ένα σχέδιο ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες. Η εταιρεία περιόρισε τον στόλο της, κατάργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας και μείωσε τους μισθούς με στόχο να επανέλθει στην κερδοφορία τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Τα βασικά σημεία της συμφωνίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Twitter – Τι ανέφερε ο Elon Musk
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.