ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΕ: Διχάζει τις υπό ένταξη χώρες το σχέδιο για είσοδο στην Ένωση νέων μελών με μειωμένα δικαιώματα – Αντιδρά η Ουκρανία
Eκτάκτως έκλεισε για λίγες ώρες η Μολδαβία τον εναέριο χώρο της, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας.
Η ανακοίνωση της Air Moldova στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει:
“Αγαπητοί επιβάτες, αυτή την ώρα ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι κλειστός. Αναμένουμε προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις”
Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, η εταιρεία ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι ο εναέριος χώρος ήταν και πάλι ανοικτός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ΜΜΕ στην Μολδαβία, η κίνηση αυτή οφειλόταν σε εντοπισμό drone αναγνώρισης στον εναέριο χώρο της χώρας, άγνωστης προέλευσης, πράγμα που δεν επιβεβαιώθηκε.
Το γεγονός έρχεται σε μια περίοδο έντασης μεταξύ της συγκεκριμένης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και της Ρωσίας. Παράλληλα, η Μόσχα διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, η οποία συνορεύει με τη Μολδαβία.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Νεκρός ο αρχηγός της Εθνικής Χάντμπολ και ο 5χρονος γιος του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούτε: «Συζήτησα με τον Τραμπ για την κατάσταση ασφαλείας στη Γροιλανδία και την Αρκτική»
- Πεζεσκιάν: «Οποιαδήποτε επίθεση στον Χαμενεΐ ισοδυναμεί με πόλεμο κατά του Ιράν»
- Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ δεν θα υποχωρήσουν για τη Γροιλανδία – Η Ευρώπη είναι «πολύ αδύναμη» για την ασφάλειά της
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 19, 20 και 23 Ιανουαρίου στον Κηφισό