ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησε να επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη να παραδώσουν βοήθεια στη Συρία μέσω δύο νέων συνοριακών διελεύσεων από την Τουρκία για τρεις μήνες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Μάρτιν Γκρίφιθς σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με διπλωμάτες.
Ο Γκρίφιθς συναντήθηκε με τον Άσαντ στη Δαμασκό σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε την Τουρκία και τη Συρία αφήνοντας πίσω περισσότερους από 37.000 νεκρούς.
Άμεση ήταν η αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση του Σύρου προέδρου Άσαντ να ανοίξουν δύο νέα σημεία διέλευσης μεταξύ της Τουρκίας και της βορειοδυτικής Συρίας για τρείς μήνες, ώστε να επιτραπεί η προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους, σύμφωνα με ανακοίνωση.
“Χαιρετίζω την απόφαση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να ανοίξουν τα δύο σημεία διέλευσης του Μπαμπ Αλ-Σαλάμ και Αλ Ράι μεταξύ της Τουρκίας και της βορειοδυτικής Συρίας για μια αρχική περίοδο τριών μηνών”, δήλωσε ο Γκουτέρες.
Οι περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας ελέγχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Συρία: Ο πρόεδρος Άσαντ απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ για βοήθεια μετά τον σεισμό
Τουρκικό προξενείο: Ευχαριστώ στην Ελληνική Ομάδας Διάσωσης για τη βοήθεια στους σεισμούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης έσωσε τη ναυπηγική βιομηχανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
- IRIS: Το ελληνικό success story στις άμεσες μεταφορές – Συναλλαγές +88%, απάτη -50%
- Intertrade-Softex: «Πράσινο φως» για την ενδιάμεση χρηματοδότηση – Ένα βήμα πιο κοντά η εμβληματική επένδυση
- 28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2025: Το «Όχι» 85 χρόνια μετά