ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΓΕΑ: Νέος γύρος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας
Τουλάχιστον 48 άτομα συνελήφθησαν για λεηλασίες σε οκτώ επαρχίες πληγείσες από τον σεισμό που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τις λεηλασίες που διαπράχθηκαν μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που άφησε πίσω του περισσότερους από 25.000 νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία, μετέδωσε το Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.
Σαράντα δύο μεταξύ των υπόπτων αυτών συνελήφθησαν μόνο στην επαρχία Χατάι, στον νότο της χώρας, και βρέθηκαν στην κατοχή τους σημαντικά χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, όπως και κοσμήματα και τραπεζικές κάρτες.
Σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι εισαγγελείς μπορούν στο εξής να κρατούν άτομα που κατηγορούνται για λεηλασίες για επτά ημέρες αντί για τέσσερις, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε την Τετάρτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αντιμετώπιση της καταστροφής.
«Κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ που επλήγη από τον σεισμό. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής, τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε λεηλασίες ή σε απαγωγές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν αυστηρά από το κράτος, προειδοποίησε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έμποροι πετρελαίου σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την επιστροφή δεξαμενόπλοιων υπό κυρώσεις
- ΓΕΑ: Νέος γύρος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας
- Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για το Ολοκαύτωμα, να φύγουν από τη χώρα
- ΕΛΑΣ: Διευκρινίσεις για την προστατευτική φύλαξη τριών ανήλικων κοριτσιών στη ΓΑΔΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.