Σε διαδικασία αντικατάστασης του επικεφαλής της βρίσκεται η Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) μετά τη λήξη της θητείας του Αντώνη Στεργιώτη την Παρασκευή.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ θα παραμείνει στη θέση του, μέσω ανανέωσης της θητείας του, ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του.
Η θητεία Στεργιώτη ήταν εξάμηνη και όχι τετραετής, όπως προβλέπεται για προέδρους ανεξαρτήτων αρχών, επειδή αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Ευγένιο Γιαννακόπουλο.
Σημειώνεται πως η θητεία Στεργιώτη στην Επιτροπή Παιγνίων σημαδεύτηκε από την αναστολή της επένδυσης του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,00% στα VLTs εξαιτίας των αιφνιδιαστικών αλλαγών στον κανονισμό, στις οποίες προχώρησε δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη εμπορικής λειτουργίας των παιχνιδομηχανών. Μάλιστα, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,00% να έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία διεκδικώντας αποζημίωση που φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιταλία: Κοινοβουλευτική πρόταση για κρατικοποίηση χρυσού 300 δισ. – Σήμα κινδύνου από ΕΚΤ και Βρυξέλλες
- ΑΑΔΕ: 161 οχήματα κυκλοφορούσαν στους δρόμους ενώ είχαν δηλωθεί σε… ακινησία – Πάνω από 1,6 εκατ. τα πρόστιμα
- Ανθρωποειδή ρομπότ: «Καμπανάκι» από Κίνα για ενδεχόμενη «φούσκα» στην ακμάζουσα βιομηχανία
- Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης: Στο 1,54% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη το 2024