• Business

    Tesla: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το 4ο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Elon Musk, επικεφαλής Tesla

    Elon Musk, επικεφαλής Tesla


    Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 η Tesla, με τις μετοχές πάντως να μην αντιδρούν θεαματικά στη μετασυνεδριακή διαδικασία, καθώς προβληματίζονται με δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας για τη νέα χρονιά.

    Ειδικότερα η Tesla ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,19 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,13 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.
    Τα έσοδα της εταιρείας του Elon Musk διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο στα 24,32 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για  24,16 δισ.  δολάρια.

    Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, η Tesla είχε αναφέρει έσοδα 17,72 δισ. δολάρια και προσαρμοσμένα κέρδη 2,52 δολάρια ανά μετοχή.

    Η Tesla ανέφερε έσοδα 21,3 δισ. δολαρίων από την αυτοκινητοβιομηχανία το τέταρτο τρίμηνο, που αντιπροσωπεύει αύξηση 33% από έτος σε έτος.

    Τα μεικτά περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν στο 25,9%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε τριμήνων.

    Η εταιρεία αναγνώρισε ότι οι μέσες τιμές πώλησης «γενικά βρίσκονται σε πτωτική τροχιά για πολλά χρόνια» και είπε ότι η «προσιτή τιμή» θα ήταν απαραίτητη για να εξελιχθεί η Tesla σε μια εταιρεία που πουλά πολλά εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως.

    Στα τέλη του 2022 και φέτος, η Tesla μείωσε τις τιμές στα αυτοκίνητά της σε όλο τον κόσμο, αναστατώνοντας τους πελάτες στις ΗΠΑ και την Κίνα που αγόρασαν πρόσφατα νέα Tesla σε υψηλότερες τιμές και προκαλώντας μια άμεση πτώση στις τιμές των μεταχειρισμένων Tesla και στις ΗΠΑ.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla είχε αναφέρει ρεκόρ στις παραδόσεις αυτοκινήτων, οι οποίες ωστόσο υπολείπονταν σημαντικά από τους στόχους που η ίδια είχε θέσει. Η Tesla ανέφερε 405.278 παραδόσεις οχημάτων και παραγωγή 439.701 οχημάτων την περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Οι παραδόσεις ολόκληρου του έτους ανήλθαν σε περίπου 1,31 εκατομμύρια.



    ΣΧΟΛΙΑ