• Κοινωνία

    LIVE: Η Βραζιλία «αποχαιρετά» τον Πελέ

    • NewsRoom


    Το τελευταίο αντίο στον «βασιλιά του ποδοσφαίρου» απευθύνει η Βραζιλία, καθώς ο Πελέ οδηγείται στην τελευταία του κατοικία.

    Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς και σήμερα στο Βίλα Μπελμίρο, στο γήπεδο της Σάντος, για το να πει το «τελευταίο αντίο» στον Πελέ, που πέθανε την περασμένη Πέμπτη.

    Το λαϊκό προσκύνημα συνεχίστηκε  μέχρι τις 9 το πρωί ενώ στη αυτή την ώρα η νεκρική πομπή κινείται στους δρόμους της Σάντος, περνώντας από το σπίτι της μητέρας του, Δόνα Σελέστε για θα καταλήξει στο Νεκροταφείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, όπου θα τελεστεί ιδιωτική ταφή.

    Ο δήμαρχος της πόλης, Ροζέριο Σάντος, ανακοίνωσε ότι υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 άνθρωποι θα παραβρεθούν στην τελετή αποχαιρετισμού του Πελέ μέσα σε 24 ώρες. Σχεδόν 200 άνθρωποι ανά λεπτό περνούσαν δίπλα από το φέρετρο του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου.

    Το φέρετρο του Πελέ μεταφέρθηκε από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Άλμπερτ Αϊνστάιν υπό αστυνομική συνοδεία νωρίς τη Δευτέρα και τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου για 24 ώρες για να επιτρέψει στους οπαδούς να αποχαιρετήσουν τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

    Διαβάστε επίσης

    Πελέ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του «βασιλιά του ποδοσφαίρου»



    ΣΧΟΛΙΑ