ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έξι σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών και ένα αεροσκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις και παραβάσεις την Παρασκευή στο Αιγαίο.
Ειδικότερα, έξι σχηματισμοί F-16 (πέντε ζεύγη και μια τριάδα) και ένα CN-235 προχώρησαν σε 19 παραβιάσεις και 15 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Δύο από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις. Ειδικότερα, στις 15:43 τριάδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.
Έντεκα από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ καταγράφηκαν επτά εμπλοκές.
Τα περιστατικά σημειώθηκαν στο Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Διαβάστε επίσης
Συμπλοκή ανηλίκων στο Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες – Ελεύθεροι υπό όρους μέχρι τη δίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνάντηση στο ΝΕΕ για τον θαλάσσιο τουρισμό και για το Yachting
- KPMG: Εξελίσσει την πρωτοβουλία «Meet our People» – Ένα από τα πιο εκτεταμένα employee storytelling projects στην ελληνική αγορά
- ΗΠΑ: Οριακή άνοδος 0,9% στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο – Αύξηση 3,4% στα πρατήρια βενζίνης
- Φαρμακοβιομηχανίες: Πώς πιέζουν την Ευρώπη για υψηλότερες τιμές φαρμάκων με «όπλο» τις επενδύσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.