ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στον εβδομαδιαίο απολογισμό για το κυβερνητικό έργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται, στον προϋπολογισμό αλλά και στο ζήτημα του επαναπατρισμού τριών θραυσμάτων από το Βατικανό.
Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, αναφέρει ότι για την επιστροφή “είχαν προηγηθεί γραπτές και προφορικές συνεννοήσεις του υπ. Πολιτισμού και του Μουσείου της Ακρόπολης με το Βατικανό, ενώ καταλυτική ήταν η συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.”
“Πιστεύω -και εργαζόμαστε γι’ αυτό- ότι μπορεί να βρεθεί και μια λύση για τα Παρθενώνια Γλυπτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο ώστε να γίνει πραγματικότητα η επανένωσή τους. Ο τρόπος που χειρίστηκε το ΥΠΠΟΑ την οριστική επιστροφή του θραύσματος Fagan αποτελεί καλή πρακτική που υποδεικνύει τον τρόπο του επαναπατρισμού. Μια win-win λύση”.
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται ακόμη στην ψήφιση του προϋπολογισμού, το “market pass”, τα τραπεζικά επιτόκια, τις δομές μεταναστών και τα προγράμματα για τους αστέγους.
Διαβάστε επίσης
Ελληνοτουρκικά: Τετ-α-τετ των συμβούλων Μητσοτάκη και Ερντογάν με τη συμμετοχή της Γερμανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Oracle: Επιδιώκει να συγκεντρώσει 10 δισ. δολάρια με την επιστροφή της στην αγορά ομολόγων
- Οδοντωτός: Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επαναλειτουργία του
- Κεραμέως: Παρουσίαση του νέου ν/σ για την χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία (live)
- Danone: Στοχεύει στην «ασημένια οικονομία» της Κίνας με νέο ερευνητικό κέντρο – Στο επίκεντρο ο «γηράσκων πληθυσμός»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.