ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Wall Street, με τους δείκτες της να ανοίγουν την εβδομάδα με νέα ρεκόρ, ακολουθώντας το ράλι που ξεκίνησε την Πέμπτη.
Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,70% στις 20.412,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 2.328,25 μονάδες (0,52%). Μάλιστα η κεφαλαιοποίηση του S&P έφτασε τα 20 δισ. δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία του δείκτη. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,52% στις 5.763,96 μονάδες.
Το κλίμα αισιοδοξίας συνεχίζει να πυροδοτεί η φορολογική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε περικοπές φόρων και σε περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως στον τραπεζικό κλάδο.
Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015 σκαρφάλωσαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών.
O EuroStoxx50 κέρδισε ποσοστό 1,05% κλείνοντας στις 3.305,23 μονάδες και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 370,13 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 7.278,92 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC40 τερμάτισε με άνοδο 1,24% στις 4.888,19 μονάδες, στη Ζυρίχη ο SMI κατέγραψε κέρδη 0,08% στις 8.462,88 μονάδες και στη Φραγκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,92% στις 11.774,43 μονάδες.
Στα επιχειρηματικά νέα, η Saab κατέγραψε απώλειες 3%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, την ώρα που η γερμανική εταιρεία γενόσημων φαρμάκων Stada, δέχθηκε πρόταση εξαγοράς 3,6 δισ. ευρώ από τον όμιλο private equity, Cinven.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το scrapping η «θεραπεία» στην κρίση που πλήττει τη ναυλαγορά των containers
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι κορώνες κατά Σόιμπλε και ΔΝΤ φέρνουν φουρτούνες για τα ελληνικά ομόλογα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Fitch: Διατηρεί τo CCC για την Ελλάδα – Τι λέει για την β’ αξιολόγηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα ρεκόρ της ασταμάτητης ΑΕΚ, η αποθέωση Ηλιόπουλου και το ντουέτο με τη Ζόζεφιν!
- Γιατί αστέρες όπως ο Ναδάλ, ο Λεμπρόν και ο Γουίλ Σμιθ επενδύουν στη… Formula 1 των νερών;
- Quest: Πώς έπιασε τον στόχο με EBITDA άνω των 100 εκατ. ευρώ – Μερισματική απόδοση στο 6,3%
- Carrefour: Βαρδινογιάννης πουλάει, Βαρδινογιάννης αγοράζει
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.