• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ο ξένος που πουλούσε ΟΤΕ και τα ρεκόρ της Motοr Oil

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Τα μάτια της αγοράς τράβηξαν χθες οι μετοχές των Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,08% 26,62 και του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 .

    Στη Μότορ Όιλ η τιμή της μετοχής χτύπησε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τα 20 ευρώ, με τους ξένους επενδυτές να θεωρούν ότι η αποτίμηση στα 2,2 δις. Ευρώ όταν στο 9μηνο τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ξεπερνώντας το 1 δις. Ευρώ και με προγραμματισμένες επενδύσεις περί τα 4 δις. Ευρώ, χρήζει καλύτερης επενδυτικής αντιμετώπισης και προσοχής.

    Άλλαξαν χέρια πάνω από 338 χιλιάδες κομμάτια και η κεφαλαιοποίησή της είναι για… MSCI, όπως παρατηρούσαν οι αναλυτές χθες, αφού υπερβαίνει τα 2,2 δις. Ευρώ.

    Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την αγορά, ότι η Motor Oil της οποίας η θυγατρική MORE σύντομα θα κατέχει το 75% της Anemos (με την ολοκλήρωση της συναλλαγής με τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ) με ΑΠΕ που αποτιμώνται σε  1 δισ. ευρώ, μια αξία που ακόμη δεν απεικονίζεται στην κεφαλαιοποίηση της.

    Μια κεφαλαιοποίηση που είναι στα 2 δισ. ευρώ, όταν η εισηγμένη παρουσίασε 1,3 δις ευρώ EBITDA στο εννεαμηνο και καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ. Το P/E της για το 2022 διαμορφώνεται κάτω από 2 ενώ το Ev/EBITDA με δεδομένο το μειωμένο δανεισμό και την υψηλή ρευστότητα είναι ανάλογα χαμηλό.

    Αίσθηση δε, προκαλεί η πληροφορία ότι κατά το roadshow των ΕΧΑΕ/Morgan Stanley στις αρχές της εβδομάδας στο Λονδίνο ο Franck Petitgas, επικεφαλής διαχείρισης της Μοrgan Stanley, είχε παραθέσει δείπνο, πέρα από τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και την διοίκηση της ΜΟΗ, αλλά και της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00  (σ.σ. η οποία έκλεισε στα 18,04 ευρώ, με υψηλό 52 εβδομάδων τα 18,09 ευρώ).

    Την ίδια ώρα στον ΟΤΕ ο τζίρος υπερέβη χθες τα 20 εκατ. ευρώ, διακινώντας 1,576 εκατ. τεμάχια.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένος ξένος επενδυτικός οίκος ήταν πωλητής, αλλά η προσφορά «σκουπίστηκε» από το ταμπλό. Μεγάλη ήταν η κινητικότητα στη μετοχή και μία ημέρα πριν στις 30/11, όπου είχαν γίνει πολλά πακέτα δεδομένου ότι βρισκόταν σε εξέλιξη το  rebalancing.

    Διαβάστε επίσης

    Goldman Sachs: Νέος στόχος οι 995 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη το 2023

    Wood για Mytilineos: Ισχυρότερος από ποτέ – Αύξηση τιμής στόχου στα 26 ευρώ και σύσταση αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ