ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο στο 10% από 10,4% τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου – συνεχίζονται ωστόσο οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.
Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν από τον προηγούμενο μήνα κατά 0,5%, για πρώτη αφορά από την αλλαγή του έτους 2020-2021. Πρόσκαιρη κάμψη του πληθωρισμού είχε σημειωθεί μόνο τον περασμένο Ιούνιο, λόγω όμως της εισαγωγής του ενιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ/μηνιαίως για όλα τα ΜΜΜ.
«Με λίγη τύχη, έχουμε αφήσει πίσω μας την κορύφωση του πληθωρισμού», σχολίασε ο οικονομολόγος Χόλγκερ Σμίντινγκ, διευκρινίζοντας ότι βασικός παράγοντας για τη μείωση των τιμών είναι οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας. Ενδεικτικά, το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε κατά 9,8% φθηνότερο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και η βενζίνη κατά 4,4%.Συνεχώς ανοδική, αντιθέτως, είναι η τάση των τιμών για τα τρόφιμα. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, η αύξηση έφθασε το 0,9%, αλλά σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, άγγιξε το 21%.
Διαβάστε επίσης
Eurostat: Η ΕΕ δαπάνησε 328 δισ. για έρευνα και ανάπτυξη το 2021
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Lyboussakis Salvage & Towage εντάσσει το νέο ρυμουλκό LYBOUSSAKIS HECTOR στον στόλο της MEDTUGS
- Βουλή: Κατά πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών
- Eurobank Equities για Coca-Cola HBC: Υπερβολική η πτώση της μετοχής υπό τον φόβο εθνικοποίησης στη Ρωσία
- Σοκ και δέος για την Coca Cola HBC από τη Μόσχα – Στο -14% έκλεισε η μετοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.