ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε πολυάριθμες συλλήψεις σήμερα σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Περίπου 40 άτομα συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την οργάνωση We Will Stop Femicide. Την Παρασκευή, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, άλλα 200 άτομα συνελήφθησαν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Η αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για τις συλλήψεις.
Και οι δύο διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί από τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι αυτές θα διαταράξουν την ειρήνη.
Η οργάνωση βρίσκεται αντιμέτωπη επίσης με διώξεις λόγω καταγγελιών ότι οι δραστηριότητές της αντιβαίνουν στο νόμο και τα ήθη. Υπάρχει περίπτωση να τεθεί εκτός νόμου.
Η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011 για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών πέρυσι μετά από εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οργανώσεις αναφέρουν ότι 300 γυναίκες πέθαναν στην Τουρκία φέτος λόγω γυναικοκτονιών.
Διαβάστε επίσης:
Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε με μονοψήφιο ποσοστό στα επιτόκια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπέσεντ: Τα οικονομικά προβλήματα της Ρωσίας μπορούν να φέρουν τον Πούτιν στο τραπέζι
- Άγιο Όρος: Το λιμενικό περισυνέλλεξε 4 Αυστριακούς που ναυάγησαν νότια της Αμουλιανής
- Ισραήλ: Βομβάρδισε άλλη μια πολυώροφη πολυκατοικία αφού πρώτα κάλεσε τους ενοίκους να φύγουν
- Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 20 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση κατά του κτηρίου της κυβέρνησης
