ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπαταρίες Merchant: Οι επενδυτές των ΑΠΕ πληρώνουν 350 εκατ. σε εγγυητικές επειδή καθυστερεί το Υπουργείο Ενέργειας
Ακόμα μία σημαντική μάχη για τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου πακέτου έργων υποδομών θα κληθεί να δώσει στις αρχές του 2023 επί ευρωπαϊκού εδάφους η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και της ΕΡΓΟΣΕ.
Πρόκειται για το πακέτο σιδηροδρομικών έργων, που δημοπρατείται αυτό το διάστημα με διεκδικητές ηχηρά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και αφορά στη διασύνδεση του σιδηρόδρομου με τους λιμένες μείζονος σημασίας.
Σύμφωνα με πηγές της ΕΡΓΟΣΕ γίνεται προσπάθεια για την ένταξη των πιο «ακριβών» έργων του πακέτου αυτού στο πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility-CEF IΙ) που εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και οι σχετικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Τα έργα που επιδιώκεται να χρηματοδοτηθούν κατά 50% από τα ευρωπαϊκά κονδύλια αφορούν την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα και αφορούν το μεγαλύτερο μέρος των υπό δημοπράτηση έργων, καθώς συνολικά η αξία τους ανέρχεται στα 4,3 δισ. ευρώ.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυστήριο με το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Τα σενάρια που εξετάζονται
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών – μελών της
- Τασούλας για την Ημέρα της Ευρώπης: «Ας εργαστούμε για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο συνεκτική»
- Με τη σφραγίδα των αριθμών η Κρήτη είναι η ηγετική δύναμη του ελληνικού τουρισμού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.