ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νοσοκομεία και κλινικές στη Γερμανία διατρέχουν μεγεθυνόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας και κλεισίματος εξαιτίας των τιμών της ενέργειας, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.
«Αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και στ’ αλήθεια δραστικά, θα υπάρξουν κλεισίματα» δομών υγείας, τόνισε ο κ. Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Διευκρίνισε πως προγραμματίζει να διεξαγάγει συνομιλίες για τη χορήγηση περισσότερης ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας σε νοσοκομεία και κλινικές με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αύριο Τρίτη. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει αριθμούς προτού συζητήσουν.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομείων της Γερμανίας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα για να αποτρέψει τον κίνδυνο κλεισίματος νοσοκομείων, τονίζοντας πως ο κλάδος αντιμετωπίζει κενό χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικό και ενέργεια που θα φθάσει περί τα 15 δισεκ. ευρώ το 2022 και το 2023.
Αν και αμφισβήτησε τον αριθμό αυτό, ο κ. Λάουτερμπαχ συμφώνησε ότι «τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν πολύ δραστικό πρόβλημα ρευστότητας τους αμέσως προσεχείς μήνες».
Στη Γερμανία των 83 και πλέον εκατ. κατοίκων λειτουργούν 1.900 νοσοκομεία με συνολική ονομαστική χωρητικότητα 490.000 κλινών.
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Χωρίς συμφωνία για τους πυρηνικούς σταθμούς ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Όλαφ Σολτς με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στη χώρα μας υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ
- Κων. Κυρανάκης: Το λειτουργικό κόστος των τρόλεϊ είναι υπερδιπλάσιο από ένα ηλεκτρικό λεωφορείο νέας γενιάς
- Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, ελάτε συντεταγμένα και με συγκεκριμένα αιτήματα
- Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά