ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πτώση κερδών κατά 25% ανακοίνωσε η Citigroup Inc. για το γ’ τρίμηνο καθώς οι δραστηριότητες της στην επενδυτική τραπεζική συνεχίζουν να γνωρίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο από την “καθίζηση” στις νέες επιχειρηματικές συμφωνίες καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,5 δισ. δολ. ή 1,63 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 4,6 δισ. δολ. ή 2,15 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της τράπεζας στα 1,42 δολ. ανά μετοχή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Refinitiv IBES. Τα έσοδα της Citigroup το γ’ τρίμηνο ανήλθαν σε 18,51 δισ. δολ. από 17,45 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Την ίδια στιγμή, η Citi, με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve, αύξησε τα αποθεματικά της κατά 370 εκατ. δολ. Ένα χρόνο νωρίτερα τα είχε μειώσει κατά 1,16 δισ. δολ.
Διαβάστε επίσης
Alpha Bank: Κορυφαία επίδοση στα Environmental Awards 2022, με 6 βραβεία
Μιχάλης Σάλλας: Ναι στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας
HSBC: Γιατί οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τοξικά ανθρωπάκια και haters σιωπήστε: Η Εθνική σας ξεπέρασε, ο Γιάννης, ο Σπανούλης και τ’ άλλα παιδιά σας απάντησαν
- Γιατί έκαναν ράλι τράπεζες και Aktor, το μεγάλο μυστικό της Intralot, o θρίαμβος Κούστα και δικηγόρων, τι λένε οι «σουπερμαρκετάδες» για το Holiday Inn, το ηθικό της Φραγγιά των Σπετσών, και η Βίσση, η ΕΛΠΙΔΑ και η D&A productions
- Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Όπως με βοήθησαν και εμένα, έτσι θέλω να βοηθήσω τώρα τα νέα παιδιά να σταδιοδρομήσουν στη θάλασσα
- Ποιοι εργολάβοι διεκδικούν διαγωνισμούς ΣΔΙΤ ύψους 1,1 δισ. ευρώ
