ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πτώση κερδών κατά 25% ανακοίνωσε η Citigroup Inc. για το γ’ τρίμηνο καθώς οι δραστηριότητες της στην επενδυτική τραπεζική συνεχίζουν να γνωρίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο από την “καθίζηση” στις νέες επιχειρηματικές συμφωνίες καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,5 δισ. δολ. ή 1,63 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 4,6 δισ. δολ. ή 2,15 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της τράπεζας στα 1,42 δολ. ανά μετοχή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Refinitiv IBES. Τα έσοδα της Citigroup το γ’ τρίμηνο ανήλθαν σε 18,51 δισ. δολ. από 17,45 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Την ίδια στιγμή, η Citi, με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve, αύξησε τα αποθεματικά της κατά 370 εκατ. δολ. Ένα χρόνο νωρίτερα τα είχε μειώσει κατά 1,16 δισ. δολ.
Διαβάστε επίσης
Alpha Bank: Κορυφαία επίδοση στα Environmental Awards 2022, με 6 βραβεία
Μιχάλης Σάλλας: Ναι στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας
HSBC: Γιατί οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη για τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Θα χορηγούνται με pass – Πότε θα «κόβεται» ο ασθενής, τι ορίζει το νέο πρωτόκολλο
- Με ποιον βουλευτή έγινε «μπαρούτι» ο Κ.Μ., η σύγκρουση Μαξίμου με Ανδρουλάκη, Ελληνες βουλευτές στη… Χονολουλού και τι θέλουν Ελληνικά Mirage στη Βρετανία
- Himalayan Birkin: Η ακατάκτητη κορυφή της πολυτέλειας
- Χρηματιστήριο: Αυτά είναι τα deals που «απογειώνουν» τον γενικό δείκτη
