ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το 4ο τρίμηνο του 2016 ήταν και το ισχυρότερο για τη ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, καθώς κατά τη διάρκειά του, η εταιρεία εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών, γεγονός που οδήγησε και στην ενίσχυση του μερίσματος.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2016, τα καθαρά κέρδη που κατέγραψε ανήλθαν στο ποσό των 25,46 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών ύψους 23,19 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του έτους 2016, τα κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 77,34 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών ύψους 77,64 εκατ. δολ. που είχαν διαμορφωθεί για το έτος 2015.
- Ο τίτλος της ναυτιλιακής στη συνεδρίαση της Wall Street της Παρασκευής 27/1 στις 20.05 (ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύονταν στα 21,85 δολάρια με άνοδο της τάξεως του 2,82%. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.
Για το 4ο τρίμηνο του 2016, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της GasLog Partners διαμορφώθηκαν στα 43,14 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών EBITDA ύψους 42,89 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015. Για το σύνολο του 2016, τα EBITDA ανήλθαν στο ποσό των 165,89 εκατ. δολ., έναντι κερδών EBITDA ύψους 161,94 εκατ. δολ. το 2015.
Τα παραπάνω ισχυρά νούμερα έδωσαν τη δυνατότητα στη ναυτιλιακή να μοιράσει στους μετόχους μέρισμα ύψους 0,49 δολάρια ανά μετοχή για το 4ο τρίμηνο του 2016, ενισχυμένο κατά 3% από εκείνο του 3ου τριμήνου του 2016 και του 4ου τριμήνου του 2015.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που εμφάνισε η GasLog Partners, ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Orekar σημείωσε ότι «Μετά την επιτυχή εξαγορά του GasLog Seattle, η εταιρεία μας κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα όλων των εποχών, τόσο για το 4ο τρίμηνο όσο και για το σύνολο του έτους. Εξακολουθούμε να πορευόμαστε σύμφωνα με τα αναπτυξιακά μας πλάνα, παραμένοντας παράλληλα συντηρητικοί όσον αφορά τη διανομή μερίσματος».

Ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog Parters τόνισε επίσης ότι το 2016 ήταν μια χρονιά που η ναυτιλιακή κατάφερε να κλείσει πολύ σημαντικές συμφωνίες, όπως εκείνη με τη Gastrade S.A., συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου, στην οποία απέκτησε συμμετοχή της τάξεως του 20% με σκοπό την ανάπτυξη και την εγκατάσταση μιας πλωτής τερματικής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) στον κόλπο της Αλεξανδρούπολης.
Η διοίκηση της ναυτιλιακής, παράλληλα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του κλάδου LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) το 2017 – όπου και δραστηριοποιείται – με τη ζήτηση των πλοίων της να συνεχίσει να ακολουθεί ανοδική πορεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Το παρασκήνιο πίσω από την πώληση των μετοχών του στη Genco
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Αναζητά κεφάλαια από την αγορά (και) η Diana Containerships
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνηση-ματ από τον Β. Κέρτσικωφ: Ιδρύει κοινοπραξία με τους Δανούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
