ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο έξαλλος Κυριάκος, τι ήθελε ο Φλωρίδης στο Μαξίμου, ποιος πάει πρέσβης στη Ν. Υόρκη, σε ποιους… τράβηξε τ’ αυτιά ο Χρυσοχοΐδης
Τη Δομή Φιλοξενίας των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον διοικητή Αθανάσιο Μπασιούκα για τη λειτουργία της δομής και για τη χρήση των χώρων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των διαμενόντων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος τυπικής εκπαίδευσης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή, οι φιλοξενούμενοι ενημερώνονται για τη νέα καμπάνια με τίτλο «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία συντονίζει η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη και αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης παρακολούθησε μέρος του εκπαιδευτικού υλικού μαζί με τα παιδιά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η Δομή των Διαβατών είναι η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα στην οποία πραγματοποιείται καταγραφή και ταυτοποίηση αιτούντων άσυλο, κάτι που αποσυμφορεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου του Έβρου.
Διαβάστε επίσης:
Ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Ζαπορίζια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Έως τους 36 βαθμούς σήμερα – Με υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
- ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Η Ευθύνη για την κατάσταση στο μπάσκετ βαραίνει πλέον μόνο την Κυβέρνηση
- Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η κατασκευή του «The Ellinikon Mall» στη Λ. Βουλιαγμένης
- ΟΤΕ: Προσωρινός ανάδοχος του έργου για τα ψηφιακά σχολεία – Στα €71,4 εκατ. η αξία
