• Διεθνής πολιτική

    Ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Ζαπορίζια

    • NewsRoom
    φωτογραφία ανφάς του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν

    Εμανουέλ Μακρόν


    Αιτία κινδύνων δημιουργεί η κατοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε στον πρόεδρο Πούτιν ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν την απόσυρση των ελαφρών και των βαρέων όπλων από τον πυρηνικό σταθμό και την συμμόρφωση με τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για την αποκατάσταση των συνθηκών ασφαλείας στον σταθμό της Ζαπορίζια.

    «Ο πρόεδρος θα παραμείνει σε επαφή με τον πρόεδρο (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, καθώς με τον διευθυντή της IAEA και θα μιλήσει και πάλι τις προσεχείς ημέρες με τον πρόεδρο Πούτιν ώστε να βρεθεί συμφωνία που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο της Ρωσίας να εγγυηθεί την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξαγωγή των σιτηρών για να διασφαλισθεί η τροφοδοσία όσων έχουν περισσότερη ανάγκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

    Οι ουκρανικές δυνάμεις προωθούνται και βόρεια του Χάρκοβου – Σημείο καμπής ο χειμώνας λέει ο Ζελένσκι



    ΣΧΟΛΙΑ