ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων με την Κίνα
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση πακέτου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν εκτιμώμενης αξίας 1,1 δισεκ. δολαρίων, το οποίο πρόκειται να συμπεριλαμβάνει 60 πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας και 100 αντιαεροπορικούς πυραύλους, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico, που επικαλείται τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.
Η πληροφορία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων με την Κίνα μετά την επίσκεψη που έκανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι στις αρχές Αυγούστου.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Ενισχύεται η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακυρώσεις πτήσεων, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ: σφοδρή χειμερινή καταιγίδα σαρώνει τις ΗΠΑ
- Ουκρανία: Περίπου 1.700 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη και με διαύλους συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ακόμη και σε περιόδους έντασης – Επιδιώκουμε ενεργό ρόλο στη Γάζα
- Γλυφάδα: 80χρονος εντοπίστηκε μαχαιρωμένος θανάσιμα – Συνελήφθη ο γιος του ως δράστης