• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Ενισχύεται η δημοτικότητα του Μπάιντεν

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τζο Μπάιντεν αυξήθηκε στο 44% στην τελευταία δημοσκόπηση της Gallup, το υψηλότερο ποσοστό σε ένα χρόνο και ένα νέο σημάδι ότι αυτός και το κόμμα του κερδίζουν πολιτικό έδαφος ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

    Το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν τον Αύγουστο εκτινάχθηκε έξι ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο, όταν έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο του 38% στην έρευνα της Gallup. Αλλά ακόμη και μετά από μια σειρά νικών στο Κογκρέσο και στο εξωτερικό που έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στον Λευκό Οίκο και στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, το 53% των Αμερικανών εξακολουθεί να αποδοκιμάζει την απόδοση του Μπάιντεν ως αρχιστράτηγου.

    Η δημοτικότητα του προέδρου άρχισε να διαβρώνεται μετά την καταστροφική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, και ή πτώση επιταχύνθηκε καθώς ο πληθωρισμός ανέβηκε στα υψηλά 40 ετών.

    Όμως, τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος είδε το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο ορόσημο για την υγεία, τη φορολογία και το κλίμα. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης μια επιτυχημένη αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Ayman Al-Zawahiri στο Αφγανιστάν.

    Η βελτιωμένη πολιτικά θέση του προέδρου θα μπορούσε να δώσει ώθηση στους Δημοκρατικούς σε κρίσιμες μάχες για τη Βουλή και τη Γερουσία, αυξάνοντας τις ελπίδες στο κόμμα του ότι μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο ενός ή και ακόμα και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

    Διαβάστε επίσης

    Συνομιλία Ζελένσκι-Μπάιντεν για την στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ