ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών έστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας σχετική άδεια για την εξαίρεση του ΦΠΑ από την εισφορά της νέας τιμής φυσικού αερίου και για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της επιστολής του που επικαλείται το Reuters.
Ο διαχειριστής της αγοράς φυσικού αερίου στη Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει αύριο το ύψος της εισφοράς, την οποία επιβάλει το Βερολίνο σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου, προκειμένου να επιμεριστεί το επιπλέον κόστος των εισαγωγών φυσικού αερίου.
Η εισφορά αυτή, έχει ως στόχο να βοηθήσει την Uniper και άλλους εισαγωγείς φυσικού αερίου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές, εξαιτίας της μείωσης των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου, αλλά θα αυξήσει τις ήδη αυξημένες ενεργειακές τιμές, αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις για τους καταναλωτές.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Προβάδισμα 22 μονάδων της Λιζ Τρας έναντι του Ρίσι Σούνακ
Ουκρανία: Πλοίο με το πρώτο φορτίο σιτηρών πλέει κοντά στη Συρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Λαμπερό γκαλά στο Λονδίνο – Ποιοι Έλληνες παρευρέθηκαν
- Πετάει το Raptor;
- Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Για πρώτη φορά ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή της γαλλικής φρεγάτας Amiral Louzeau
- Συγκοινωνιακός χάρτης 2026: Επενδυτικό δισεκατομμυρίων στην Αθήνα με 1.700 Νέα Λεωφορεία και αναβάθμιση Στόλου Μετρό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.