ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κορυφαίος αξιωματούχος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom υποστήριξε σήμερα ότι η παράδοση της τουρμπίνας για τον αγωγό Nord Stream 1 από τον Καναδά στη Γερμανία (και όχι απευθείας στη Ρωσία) μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, δεν ήταν σύμφωνη με τη σύμβαση.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Βιτάλι Μάρκελοφ κατηγόρησε επίσης τη Siemens Energy, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του εξοπλισμού για τον αγωγό Nord Stream 1, πως δεν κατάφερε να επισκευάσει παρά μόνο το 1/4 των βλαβών που εντοπίστηκαν.
Η Gazprom έχει μειώσει τη ροή φυσικού αερίου στο 20% της μέγιστης δυναμικότητας του αγωγού Nord Stream 1, με το Κρεμλίνο να επικαλείται τα προβλήματα στη συντήρηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να κατηγορεί τη Μόσχα για ενεργειακό εκβιασμό.
Διαβάστε επίσης
Latvijas Gaze: Οι λετονικές εταιρείες ενέργειας αγοράζουν αέριο με ευρώ
Πινγκ πονγκ Gazprom – Siemens Energy για την τουρμπίνα του Nord Stream 1
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Deloitte και η Maxima Insurance ενισχύουν τον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου
- Μάικλ Τζόρνταν: Τι έφαγαν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Καβούρι
- Public+: Πάνω από 720.000 μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταμοιβής που επιστρέφει ευρώ σε κάθε αγορά
- Ιράκ: Καταρρίφθηκε δεύτερο επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο αεροδρόμιο όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες – Δείτε βίντεο
