• Mononews TV

    Διαμερίσματα & εστιατόρια στους Μύλους Αλλατίνη – Τα σχέδια Φάις & Eurobank – mononewsTV

    • NewsRoom

    Συνολική επένδυση έως και 37,8 εκατομμυρίων ευρώ «σηκώνει» η αξιοποίηση του εργοστασίου των Μύλων Αλλατίνη στο Ντεπώ της Θεσσαλονίκης.

    Το σενάριο αυτό έρχεται στο προσκήνιο, αφού η DoValue έβγαλε σε πλειστηριασμό το 75% του ακινήτου, ανοίγοντας το δρόμο στην εκμετάλλευση κι από τον Σάμι Φάις, κάτοχο του 25% του asset.

    Την αυλαία άνοιξε η DoValue με την εκποίηση του 25% του διατηρητέου στις 7 Σεπτεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 1,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ποσοστό των Αστικών Αναπτύξεων Θεσσαλονίκης Α.Ε. (πρώην Θεμελιοδομή). Θα ακολουθήσει το 50% του ακινήτου, στις 16 Νοεμβρίου, το οποίο κατασχέθηκε από την Αλλατίνη Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ή Nutriart (Κατσέλης) όπως είναι γνωστή. Αυτό το τμήμα θα βγει σε πλειστηριασμό έναντι 3,2 εκατομμυρίων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η αξία ολόκληρου του ακινήτου υπολογίζεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Το ακίνητο των Μύλων Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη της Cerved (θυγατρικής της Eurobank) για την αξιοποίηση του ακινήτου που έχει αφήσει το στίγμα του στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αφού έχει αποτελέσει μία από τις βιομηχανικές ναυαρχίδες της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους εκτιμητές, λοιπόν, το σενάριο βέλτιστης αξιοποίησης αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των κτιρίων στα 27 στρέμματα της Αλλατίνη, διατηρητέων και μη.

    Ο λόγος είναι ότι το ακίνητο παραμένει πολεοδομικά αρρύθμιστος χώρος και οι όποιες προσπάθειες προσθήκης νέων κτιρίων κατά το παρελθόν δεν τελεσφόρησαν.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ