ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Νεκρός ο Αλί Λαριτζανί, μετά από χτύπημα – Γραπτό μήνυμά του μεταδόθηκε στην ιρανική τηλεόραση
Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε σήμερα κατά την άφιξή του στο Ισραήλ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το εβραϊκό κράτος θα “ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους”, αναφερόμενος ιδιαίτερα σε μια σύμπραξη “στα πιο προηγμένα συστήματα άμυνας στον κόσμο”.
“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση της ενσωμάτωσης του Ισραήλ στην περιοχή”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που θα μεταβεί ακολούθως στη Σαουδική Αραβία, μια αναφορά στη διαδικασία προσέγγισης ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και ορισμένες αραβικές χώρες.
Λέγοντας ότι πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψή του στο Ισραήλ, αλλά την πρώτη του ως προέδρου, ο 79χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος, ένθερμος καθολικός, χαρακτήρισε την έλευσή του “ευλογία”.
“Η σχέση μας με το κράτος του Ισραήλ είναι πιο βαθιά και ισχυρή από ποτέ”, διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν.
Επαναλαμβάνοντας τη “σταθερή” δέσμευση των Αμερικανών “για την ασφάλεια του Ισραήλ”, είπε πως ετοιμάζεται να λάβει πληροφορίες για τις ισραηλινές δυνατότητες αντιπυραυλικής άμυνας μεταξύ των οποίων το σύστημα “Σιδηρούς Θόλος”, που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, αλλά και για έναν νέο μηχανισμό απόκρουσης λέιζερ εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), τη “Σιδηρά Ακτίνα”.
Σε ό,τι αφορά την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε πως κατά τη γνώμη του “η λύση των δύο κρατών [ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ] παραμένει η καλύτερη” παραδεχόμενος ωστόσο πως αυτό παραμένει μια μακρινή προοπτική.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δηλώνει αποφασισμένος να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει την εντολή να σκοτωθεί ο Λαριτζανί
- Νίκος Δένδιας: Απίθανη οποιαδήποτε εμπλοκή στα Στενά του Ορμούζ
- Το Wikifarmer αντλεί χρηματοδότηση $7,7 εκατ. και συμπράττει στρατηγικά με την Πειραιώς για τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας αγροτικής εφοδιαστικής αλυσίδας των $8 τρισ.
- Capital Tankers: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χτύπησε το καμπανάκι στο Euronext του Όσλο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.