• Διεθνής πολιτική

    Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του στο Κογκρέσο – Ικέτευσε να μην δοθούν F-16 στην Τουρκία

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Την προκλητική ρητορική που έχει σταθερά υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα συνεχίζει η Τουρκία, με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό στην ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

    Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ANT1, σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικό κανάλι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και ικέτευσε το Κογκρέσο να μην δώσει τα F16 στην Άγκυρα, κάτι που όπως υποστήριξε είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας.

    Όπως είπε πάντως ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν συνιστούν πρόβλημα για την Τουρκία, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχει ένα θετικό κλίμα στο Κογκρέσο τώρα για να πάρει η Τουρκία τα F16.

    Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν επειδή συμμετείχε σε ένα δείπνο παρουσία και του Ν. Αναστασιάδη τον οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε πως «το να συναντιόμαστε και να συζητούμε σε ανεπίσημα δείπνα δεν σημαίνει ότι τους αναγνωρίζουμε, είναι ανθρώπινο».

    Τέλος, σχετικά με την Φινλανδία και την Σουηδία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως αν δεν εφαρμόσουν το Μνημόνιο που υπέγραψαν στη Μαδρίτη τότε δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο ΝΑΤΟ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους η ψηφιακή κάρτα εργασίας

    Επίθεση Τσαβούσογλου: Πού ήσασταν όταν η κακομαθημένη Ελλάδα εμπόδισε την ένταξη της Β. Μακεδονίας



    ΣΧΟΛΙΑ