ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια
Η Κίνα δεν είναι ο αντίπαλος του ΝΑΤΟ, αλλά αντιπροσωπεύει σοβαρές προκλήσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Αντιμετωπίζουμε τώρα μια εποχή στρατηγικού ανταγωνισμού. Η Κίνα ενισχύει σημαντικά τις δυνάμεις της, μεταξύ άλλων σε πυρηνικά όπλα, εκφοβίζοντας τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Η Κίνα δεν είναι ο αντίπαλός μας, αλλά πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό για τις σοβαρές προκλήσεις που αντιπροσωπεύει».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BBC-Πόλεμος στην Ουκρανία: 128.115 νεκροί στρατιωτικοί οι επιβεβαιωμένες απώλειες του ρωσικού στρατού
- Reuters: Η ΕΕ αναζητά να κλείσει “παράθυρα” για ροή ρωσικού φυσικού αερίου
- Μπέσεντ για Fed: Να γίνει πλήρης αναθεώρηση – Να υπάρξει αμερόληπτη επανεξέταση ολόκληρου του θεσμού
- Ευρωαγορές: Πιέσεις έφερε η ασθενής έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ – Κέρδη 2,8% για την Orsted
