ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Σοσιαλιστές του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υπέστησαν σήμερα άλλη μία εκλογική ήττα στο πρώην προπύργιό τους, την Ανδαλουσία, στις περιφερειακές εκλογές τις οποίες κέρδισε με διαφορά η δεξιά αντιπολίτευση, ενάμιση χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το Λαϊκό Κόμμα (PP) εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, με 55 έδρες σε σύνολο 109.
Οι Σοσιαλιστές (PSOE) εκλέγουν 33 βουλευτές.
Ο Χουάν Μανουέλ Μορένο του PP είναι πρόεδρος της Ανδαλουσίας από το 2018.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Ανδρουλάκης: Συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ
Τσίπρας: Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Επικύρωσε τον νόμο που προβλέπει κυρώσεις στη Ρωσία
- Σαουδική Αραβία: Αναφορές για φλόγες και σύννεφα καπνού κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ
- Super League: Τηλεδιάσκεψη των ιδιοκτητών της λίγκας την ερχόμενη Τρίτη για τα τηλεοπτικά
- Το πρόγραμμα Biohut® της D-Marin αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Cannes Yachting Festival 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.