• Διεθνής πολιτική

    Νέες προκλήσεις Σοϊλού: Κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατίας και για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

    Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού

    Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού


    Νέο επεισόδιο ξέσπασε τη δεύτερη ημέρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Χουλουσί Ακάρ, να κατηγορεί ευθέως την Ελλάδα για «υπόθαλψη τρομοκρατίας» και για «συστηματικές επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο».

    Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα αλλά και την Frontex, για την οποία μάλιστα ζήτησε την κατάργησή της, για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Σοϊλού ενέπλεξε την Ελλάδα με την Σουηδία και τη Φινλανδία, κατηγορώντας την για «τρομοκρατία», με το αιτιολογικό ότι «βοηθάει τους Κούρδους του PKK», όπως αντίστοιχα προέβη χθες ο Χουλουσί Ακάρ.

    Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε εν συνεχεία στο μεταναστευτικό, λέγοντας: «δυστυχώς, το λάθος της Δύσης στο μεταναστευτικό ζήτημα είναι ότι η Ευρώπη το θεωρεί συνοριακό ζήτημα. Το ζήτημα της μετανάστευσης δεν είναι ζήτημα συνοριακό μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δεν είναι ζήτημα συνοριακό μεταξύ Τουρκίας και Συρίας», υποστηρίζοντας ότι γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις από τη χώρα μας.

    Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού συνέχισε: «Είμαστε υπεύθυνοι για την περίοδο μετά από εμάς και την περίοδο πριν από εμάς. Εάν απλά τα παρακολουθούμε και περιμένουμε κάποιον να τα διορθώσει, 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα εκτοπιστούν, όπως στη Συρία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν πεθαίνουν από τις κακουχίες».

    Διαβάστε επίσης:

    Άγρια κόντρα μεταξύ Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ – Έφυγε εκνευρισμένος ο Τούρκος υπουργός

    Τι λένε οι Έλληνες βουλευτές για το επεισόδιο με τον Ακάρ στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ



    ΣΧΟΛΙΑ